Omlet z szynką, cebulką i pieczarkami

Wyrośnięty, puszysty i smakowity omlet z szynką, cebulką i pieczarkami. Ja dodaję jeszcze smakowity i wyrazisty czosnek. Omlet smakuje pysznie!

omletSzynki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 182 głosów)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka oliwy
  • 2-3 plasterki szynki
  • 2 pieczarki
  • 1 nieduża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Szynkę, pieczarki, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę.
  • 1. Do miski wlewamy mleko i mąkę - rozcieramy na gładko, a następnie dodajemy żółtka
  • 2. W innej misce ubijamy białka
  • 3. Białka dodajemy do reszty i doprawiamy
  • 4. Na patelni rozgrzewamy oliwę - wlewamy masę i posypujemy składnikami i pół szczypiorku
  • 5 Przewracamy na drugą stronę
  • Podajemy, gdy konsystencja będzie nam odpowiadać w przybraniu z resztą szczypiorku i pomidorkami

Porady

Zobacz też: omlet ze szparagami, szynką i oscypkiem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy