Proste domowe hot-dogi wg potok - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Bułki nakroić wzdłuż - nie przekrajać do końca tylko tak, aby powstała kieszonka na parówkę i inne składniki.
Parówki wrzucić na wrzącą wodę na około 3 minuty.
Ogórki, paprykę oraz pomidora pokroić w cienkie plasterki, sałatę umyć.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni i włożyć do niego na 3 minuty same bułki.
Bułki wyciągnąć z piekarnika, do kieszonki w bułce wsypać odrobinę startego sera zółtego i włożyć parówki. Parówki z wierzchu posypać startym serem.
Zapiekać w piekarniku przez około 3-4 minuty - do momentu roztopienia sera żółtego.
Hot-dogi wyciągamy z piekarnika, część plasterków ogórka i kawałki papryki wciskamy między bułkę a parówkę, liść sałaty można zwinąć i wetknąć z jednej strony również między bułkę i parówkę, kilka plasterków ogórka oraz pomidora i ułożyć na wierzchu parówki.
Z wierzchu hot-doga posypać prażoną cebulką i polać kechupem oraz musztardą tworząc esy-floresy :) Można również dodać majonez.
Komentarze