Proste Domowe Hot-Dogi wg Potok

Pyszne hot-dogi, niby nic, a jadnak coś ! Polecam ! Szybkie i efektowne !

fast foodhot dogPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 174 głosów)

Składniki:

  • 4 bułki do hot-dogów lub 4 podłużne bułki
  • 4 ulubione parówki (ja zawsze używam parówek z indyka)
  • pół pomidora
  • 2 ogórki konserwowe
  • kawałek marynowanej papryki
  • 4 małe liście sałaty
  • cebulka prażona (można kupić w niektórych sklepach lub zrobić samemu)
  • żółty ser (ja używam zawsze sera typu gouda)
  • ketchup
  • musztarda
  • może być również majonez

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Bułki nakroić wzdłuż - nie przekrajać do końca tylko tak, aby powstała kieszonka na parówkę i inne składniki.
  • Parówki wrzucić na wrzącą wodę na około 3 minuty.
  • Ogórki, paprykę oraz pomidora pokroić w cienkie plasterki, sałatę umyć.
  • Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni i włożyć do niego na 3 minuty same bułki.
  • Bułki wyciągnąć z piekarnika, do kieszonki w bułce wsypać odrobinę startego sera zółtego i włożyć parówki. Parówki z wierzchu posypać startym serem.
  • Zapiekać w piekarniku przez około 3-4 minuty - do momentu roztopienia sera żółtego.
  • Hot-dogi wyciągamy z piekarnika, część plasterków ogórka i kawałki papryki wciskamy między bułkę a parówkę, liść sałaty można zwinąć i wetknąć z jednej strony również między bułkę i parówkę, kilka plasterków ogórka oraz pomidora i ułożyć na wierzchu parówki.
  • Z wierzchu hot-doga posypać prażoną cebulką i polać kechupem oraz musztardą tworząc esy-floresy :) Można również dodać majonez.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy