Naleśniki a la włoskie tosty

Przepisy na naleśniki - naleśniki a la włoskie tosty

Dodany przez:

Naleśniki a la włoskie tosty

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.33 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • olej
  • 8 naleśników
  • jajko
  • gotowy sos pomidorowy
  • po kilkanaście plastrów salami, szynki konserwowej i mozzarelli
  • 2 pomidory
  • garstka czarnych oliwek bez pestek
  • przyprawa włoska
  • świeża bazylia

Przygotowanie

  1. Przepisy na naleśniki - naleśniki a la włoskie tosty
  2. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy naleśnik, smarujemy bardzo cienko rozmąconym jajkiem i sosem pomidorowym, kładziemy odpowiednią ilość plasterków szynki, salami, pomidora i oliwek. Ponownie smarujemy sosem, oprószamy przyprawą włoską, przykrywamy naleśnikiem i znów cieniutko smarujemy jajkiem.
  3. Podgrzewamy kilka minut na niedużym ogniu (naleśnik powinien się dusić, żeby ser w środku ładnie się stopił), odwracamy i dosmażamy. Tak samo przygotowujemy resztę naleśników. Przed podaniem kroimy jak pizze i posypujemy posiekaną bazylią.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Wskazówki

Zobacz też: caponata - przepis kuchni włoskiej

obiad kolacja naleśniki przepisy na naleśniki przepis na naleśniki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze