Meksykańska tortilla

Pyszna domowa tortilla :)

tortilleNaleśnikiPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Kalorie:
400 kcal
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 158 głosów)

Składniki:

  • - 6 placków tortilla ( o śr=25cm)
  • - 0,5 kg mięsa mielonego
  • - puszka kukurydzy
  • - puszka fasoli czerwonej
  • - puszka pomidorów
  • - pół lub cała cebula
  • - kilka ząbek czosnku
  • - przyprawy (np: pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, zioła prowansalskie, papryka słodka)
  • - sałata zielona ( pół główki)
  • - 2 - 3 łyżki oleju

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, następnie kroimy cebulkę, przepuszczamy przez praskę
  • czosnek i podsmażamy.
  • 2. Po zeszkleniu cebulki i czosnku dodajemy mięso mielone i podsmażamy ok 15-20 min na lekkim
  • ogniu. Przyprawiamy do smaku.
  • 3. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pomidory z puszki z zalewą, chwilę podsmażamy i na końcu
  • dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Chwilę podsmażamy wszystko.
  • 4. Podgrzewamy placki tortilla wg przepisu na opakowaniu, kładziemy listki sałaty i przygotowany na
  • patelni farsz.
  • Smacznego!

Kalorie: 400

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy