Meksykańska tortilla

Pyszna domowa tortilla :)

Dodany przez:

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
400 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • - 6 placków tortilla ( o śr=25cm)
  • - 0,5 kg mięsa mielonego
  • - puszka kukurydzy
  • - puszka fasoli czerwonej
  • - puszka pomidorów
  • - pół lub cała cebula
  • - kilka ząbek czosnku
  • - przyprawy (np: pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, zioła prowansalskie, papryka słodka)
  • - sałata zielona ( pół główki)
  • - 2 - 3 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. 1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, następnie kroimy cebulkę, przepuszczamy przez praskę
  2. czosnek i podsmażamy.
  3. 2. Po zeszkleniu cebulki i czosnku dodajemy mięso mielone i podsmażamy ok 15-20 min na lekkim
  4. ogniu. Przyprawiamy do smaku.
  5. 3. Gdy mięso się zarumieni dodajemy pomidory z puszki z zalewą, chwilę podsmażamy i na końcu
  6. dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Chwilę podsmażamy wszystko.
  7. 4. Podgrzewamy placki tortilla wg przepisu na opakowaniu, kładziemy listki sałaty i przygotowany na
  8. patelni farsz.
  9. Smacznego!
mięso warzywa obiad przekąska kolacja dla dzieci tortilla fasola naleśnik meksykańska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze