Makaron ze szpinakiem

Wyśmienite połączenie: makaron, feta i szpinak!

dania z makaronem

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 159 głosów)

Składniki:

  • 20g oleju
  • 1 mała cebula
  • 400g mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • pieprz
  • 270g fety
  • 250g makaronu penne

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko oraz doprawiamy pieprzem. Połowę fety (135g) rozgniatamy widelcem i dodajemy do szpinaku dokładnie mieszając. Trzymamy jeszcze minutę na małym ogniu. Na koniec mieszamy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Pozostałą fetę kroimy w kostkę. Układamy zawartość patelni na talerzach i dekorujemy fetowymi kosteczkami. Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy