REKLAMA

Makaron ze szpinakiem i brokułami.

Zdrowy, zielony makaron na szybko ;) Wynik eksperymentu.

dodany przez: Malina101008 malina101008

dania z makaronem

Czas przygotowania:
20min.
Kalorie:
250 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 157 głosów)


Składniki:

  • Makaron- Penne, Świderki lub Tragiatelle
  • Szpinak- rozdrobniony, mrożony
  • Brokuły- najlepiej dwa
  • Ser żółty- drobno starty najlepiej Parmezan
  • Ząbek czosnku
  • Dwie łyżki śmietany
  • Sól do smaku

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie odmrażamy szpinak, następnie dodajemy do niego przeciśnięty czosnek, sól, śmietanę oraz starty ser. Oczywiście brokuły także w międzyczasie gotujemy- najlepiej na parze. Po kilku minutach gdy już będą miękkie rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków na drobną masę. Dodajemy do masy szpinakowej i mieszamy z makaronem. Na talerzu jeszcze raz posypujemy serem.
  • Smacznego :)

Kalorie: 250

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy