Łosoś z kozim serem i pastą pomidorową

Delikatny łosoś z kozim serem w akompaniamencie pomidorowej pasty to połączenie warte wypróbowania.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 7 głosów)

Składniki

  • kozi serek z pleśnią
  • 200 ml gęstej śmietany
  • 4 płaty wędzonego łososia
  • pieprz
  • 6 gałązek koperku
  • słoik suszonych pomidorów w oliwie
  • 50 ml białego, wytrawnego wina
  • sól

Przygotowanie

  1. Z sera zdejmujemy skórkę i miąższ mieszamy z gęstą śmietaną.
  2. Smarujemy tym płaty łososia.
  3. Oprószamy pieprzem i posypujemy posiekanym koperkiem (kilka gałązek zachowujemy do dekoracji).
  4. Płaty zwijamy. Roladki owijamy folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na 1 godz.
  5. Pomidory wraz z oliwną zalewą miksujemy z winem. Ewentualnie doprawiamy.
  6. Batony odwijamy z folii i tniemy na skośne kawałki.
  7. Dekorujemy gałązkami koperku, skrapiamy kropelkami pasty pomidorowej, resztę podajemy oddzielnie.
  8. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" 9/2017
łosoś kozi ser pasta pomidorowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze