Leszcz z piekarnika

Wspaniale głowne danie nie tylko na wigilię

ryba

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 166 głosów)

Składniki:

  • 2 leszcze po ok 1 kg sztuka
  • marynata;
  • szczypta tymianku
  • szczypta cząbru
  • szczypta estragonu
  • pół łyżeczki majeranku
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z jednej cytryny
  • dodatkowo sok z połowy pomarańczy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ryby oczyścić.. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby, Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny.
  • Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem zpomarańczy.
  • Piec ok 30 - 35 min w temp 180 st
  • Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce,smażonymi na oleju.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy