królik duszony w winie

Polecam !

dodany przez: kariana844 kariana844

dania mięsne

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.38 z 164 głosów)


Składniki:

  • królik podzielony na porcje
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szkl. wytrawnego białego wina
  • masło
  • papryka słodka
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • vegeta

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Królika umyc, natrzec przyprawami i czosnkiem , posypac pietruszką i szczypiorkiem.
  • Przykryc pokrywką wstawic ndo lodówki na noc. Następnie umyc z przypraw i zieleniny.
  • W rondlu zagrzac tłuszcz. Mięso natrzec odrobiną soli, papryką słodką, czosnkiem, oprószyc mąką, zrumienic.
  • Dodac wino, dusic pod przykryciem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy