Kotlety z fasoli szparagowej i jajek

Ocena:

4.51 (148)

  • 45 min.

Bardzo smaczne kotleciki ,polecam:)

Składniki:

  • 7 jajek
  • 70 dkg fasoli szparagowej
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 1 całe jajko
  • 4 czubate łyżki bułki tartej
  • Olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki

Kotlety z fasoli szparagowej i jajek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie,odcedzić na sitku,wystudzić.
  • Ugotować jajka na twardo,szczypiorek posiekać.
  • Fasolkę i jajka zmielić przez maszynkę,dodać bułkę tartą,szczypiorek, całe jajko,wyrobić masę.
  • Formować kotleciki,panierować w bułce tartej ,smażyć na oleju na złoty kolor.odsączyć na ręczniku papierowym.
  • Smacznego.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne