Kotlet DEVOLAY z szpinakiem i ziemniaczkamie puree

Szybko i smacznie:D

dania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 144 głosów)

Składniki:

  • 3 grube plastry schabowego
  • 3 plasterki sera zółtego
  • masło
  • vegeta
  • ziarannka smaku albo delikata do mies(wdlg uznania)
  • bułka tarta,2 jajka
  • szpinak:
  • szpinak mrozony
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 zabek czosnku
  • smietana 50 ml
  • sol pieprz do smaku
  • puree:
  • 1.5 kg ziemniakow
  • pół szklanki mleka
  • masełko łyżeczka
  • sół do smaku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Schabowo rozbic tłuczkiem przyprawic z obu stron odstawic na 10 minut .. nastepnie polozyc po plasterku sera i troszke masełka i zawinac w rulonik obtoczyc w jajku potem w bułce i ponowic czynnosc smazyc na glebokim tluszczu z obu stron do zarumieniania.
  • Szpinak zrobic jak w przepisie na opakowaniu.. dodac 50 ml smietanki pokrojone w kostke jajka wycisniety przez praske czosnek i doprawic sola i pieprzem..
  • ziemniaki obrac uggotowac do miekkosci odcedzic dodac mleko łyzke masełka posolic i udeptac az ziemniaki beda puszyste:D Smacznego :)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy