De volaille z mielonej piersi z kurczaka

Bardzo pyszna wersja kurczaka :) Przepis Dedykuje Rupertom ;)

Dodany przez:

De volaille z mielonej piersi z kurczaka

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
300 kcal
Porcje:
11 porcji
Ocena:

(średnia 3.45 z 31 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 3 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1 jajko (+jajka do panierki)
  • bułka tarta
  • przyprawa vegeta
  • Farsz de volaille z masłem:
  • słupki pokrojonego masła i pokrojona natka pietruszki
  • Farsz de volaille z pieczarkami i serkiem topionym:
  • -usmażone pieczarki z cebula (mogą być zmielone ), wymieszać z
  • serekiem topionym w kiełbasce
  • Farsz de volaille z serem:
  • - ser żółty
  • Farsz de volaille ze szpinakiem:
  • -usmażony szpinak z cebula i czosnkiem

Przygotowanie

  1. 1.Piersi z kurczaka mielimy przez maszynkę. Dodajemy do zmielonego mięsa jajko , przyprawę Vegeta i troszkę bułki tartej.
  2. Mieszamy.
  3. 2. Z mięsa mielonego formujemy mniejsze zrazy i obtaczamy lekko w bułce tartej.
  4. 3. Rozbijamy zraziki przez folie na cienko.
  5. 4. Nakładamy farsz
  6. 5.Zwijamy w stożki/walce jak na zdjęciach poniżej ;)
  7. 6.Obtaczamy w bułce.
  8. I następnie obtaczamy w jajku a następnie w bułce.
  9. Smażymy na głębokim oleju.
  10. z 3 piersi z kurczaka można otrzymać od 11-12 de volaille :)
  11. ( zależy od wielkości piersi (kurczaka :D) i wielkości de volaille)
kurczak ser mięso obiad pieczarki szpinak
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze