devolay
Ocena:

4.47 (205)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Alternatywa schabowego.

Składniki:

  • 4 plastry schabu (ok. 1cm grubości)
  • masło
  • pietruszka
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej
  • sól i pieprz

Devolay - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schab rozbijamy bardzo cienko doprawiamy w czasie rozbijania solą i pieprzem. Masło kroimy w trójkąty (najlepiej odkroić kawałek o szerokości 1,5 cm i po skosie przeciąć na pół). Pietruszkę siekamy.
  • Na rozbity kawałek schabu prószymy pietruszką i układamy trójkąt masła. Zawijamy tak aby powstał stożek. Obtaczamy w bułce i jajku, smażymy (najlepiej na głębokim tłuszczu ok. 4-5 minut).
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne