Kotlet de volaille po staropolsku.

Polecam wszystkim

dania mięsne

Czas przygotowania:
75 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 160 głosów)

Składniki:

  • * masło 1 kostka
  • * piersi z kurczaka 2 podwójne
  • * bułka tarta 25 dag
  • * jajka 4 szt
  • * mąka 25 dag
  • * olej roślinny lub oliwa z oliwek 1 litr

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Najpierw siekamy lub mielimy piersi z kurczaka delikatnie. [ja siekam w robocie tylko 5 sekund]. Następnie solimy mięso już zsiekane i bierzemy na rękę trochę mięsa i posypujemy bułką tartą [do środka], wkładamy kawałeczek masła - zimnego [do środka] - formujemy na małe rakietki [mają być długie i z obu stron mają mieć takie dzióbki]. Panierujemy de volaille w mąka, jajko, bułka tarta -PANIEROWAĆ DWA RAZY!! Będą lepsze. Później smażymy na średnim ogniu. POLECAM Z FRYTKAMI.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy