Good Food team

Domowa czekolada z popcornem

Ocena:

0 (0)

  • 15 min.
  • dla 8 osób
  • łatwy

Domowa czekolada z popcornem to wspaniałe połączenie słodyczy z lekko słoną przekąską. Zaskakuje prostotą wykonania i nieoczekiwanym smakiem, a przy tym dobrze wygląda, dzięki połączeniu dwóch kolorów. Przyjemnie chrupie, zwłaszcza, gdy jedzona jest niedługo po przygotowaniu, potem popcorn wyraźnie mięknie. W przygotowaniu takiego deseru bardzo chętnie biorą udział dzieci. Zachęcamy do wypróbowania przepisu na domową czekoladę z dodatkiem popcornu.

Składniki:

  • czekolada mleczna  200 g

  • biała czekolada  200 g

  • popcorn  100 g

Domowa czekolada z popcornem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Przygotowanie: blachę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia.

  • Krok 2:

    Czekolada: mleczną i białą łamiemy na kawałki i roztapiamy oddzielnie. Potem odstawiamy do lekkiego przestudzenia.

  • Krok 3:

    Łączenie: wlewamy większość czekolady na blachę - mieszamy, ale niezbyt dokładnie. Posypujemy solonym popcornem (albo z dodatkiem tofii), skrapiamy pozostałą mleczną i białą czekoladą. Odstawiamy do stężenia - żeby przyspieszyć proces, można ją przełożyć do lodówki. Przed podaniem domową czekoladę z popcornem kroimy na duże kawałki.

    Źródło: serwis partnerski BBCgoodfood.com, https://www.bbcgoodfood.com/recipes/toffee-popcorn-bark

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne