Konfitura z aronii

Z cukru i wody ugotować syrop.

dodany przez: kivvi kivvi

przetwory

Czas przygotowania:
45min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.3 z 211 głosów)

Składniki:

  • aronia 1 kg
  • cukier 1 kg
  • woda 3/4 szkl.

Sposób przygotowania:

  • gotowanie

Konfitura z aronii - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z cukru i wody ugotować syrop. Przebraną i umytą aronię dodać do gotującego syropu i trzymać na małym ogniu ok. 15 minut nie doprowadzając do zagotowania. Odstawić. Na drugi dzień gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Odstawić. Trzeciego dnia zagotować, gotującą konfiturę włożyć do słoików i obrócić do góry
  • dnem lub pasteryzować.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: