Karminadle

Sposób na klasyczne kotleciki mielone:)

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 70 dag. mięsa mielonego ( woł-wiep. )
  • 1 bułka pszenna ( czerstwa )
  • 300 mil.mleka
  • 2 duża cebula
  • 2 jajka
  • 100g.masła
  • olej do smażenia
  • bułka tarta

Przygotowanie

  1. Bułkę moczymy w mleku,aż się rozmoczy.Przeciskamy przez gażę ( nie za mocno ).Cebulę obieramy.Jedną trzemy na tarce o małych oczkach ( jak na placki ),drugą kroimy w piórka.Do miski wrzucamy mięso,bułkę,jajka i startą cebulę.Doprawiamy do smaku.Wyrabiamy na jednolitą masę,formujemy kotleciki,obtaczamy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron ok.15min.Na drugiej patelni smażymy cebulę(na maśle).Podajemy z ziemniakami i cebulką
mięso obiad jajko cebula mielone bułka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze