BRYZOL

Bryzol to mięso mielone smażone w kształcie placuszków i podawane z zasmażaną cebulą. PYCHA

dania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.25 z 189 głosów)

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 5 dużych cebul
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Tłuszcz do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Przyprawy

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • 1. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 1 cebula pokrojoną drobno w kosteczkę i ząbkami czosnku posiekanymi bardzo drobno. Doprawić pieprzem, solą i innymi przyprawami wg uznania.
  • 2. Resztę cebul pokroić w talarki i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • 3. Mięso uformować w płaskie placuszki i obtoczyć w bułce tartej.
  • 4. Mięso smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • 5. Po usmażeniu nałożyć na placki z mięsa mielonego usmażoną cebulę.
  • 6. Takie bryzole można przygotować także na grillu.
  • Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy