Kapusta młoda mojej babci

Szybka i bardzo smaczna młoda kapustka.

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 204 głosów)

Składniki:

  • 2 duże główki młodej kapusty(w miarę twarde)
  • 2 młode cebule dymki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 czubata łyżka vegety lub innej ulubionej przyprawy
  • 2 czubate łyżki cukru
  • 2 łyżki octu
  • 3 czubate łyżki kaszy manny
  • 30-40 dkg chudej cienkiej kiełbasy
  • 1/2 litra wody
  • 1 listek laurowy

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Kapustę pokroić,dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę, koperek, dymkę,vegetę.
  • Wszystko zalać 1/2 litra wody( nie więcej)gotować około 15min(uważać żeby nie rozgotować)
  • Po tym czasie,dodać cukier,ocet i kaszę manny.
  • Gotować tyle, żeby kaszka się rozkleiła i zagęściła kapustkę.
  • Kapustka jest bardzo smaczna,nie trzeba już robić żadnej zasmażki.
  • Polecam i smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy