Kanapka z tatarem

Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 410 kcal
Składniki na 1 porcję

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

chleb tatar kanapki przekąski

Czas przygotowania:
15min.
Kalorie:
410 kcal
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.46 z 172 głosów)

Składniki:

  • 15 dag polędwicy wołowej lub rostbefu
  • szalotka
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawa maggi
  • łyżka natki pietruszki
  • korniszon
  • kromka chleba
  • ew. żółtko
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kanapka z tatarem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Mięso oczyścić z błon i ścięgien. Zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać. Starannie wyrobić (najlepiej ręcznie), dodając odrobinę zimnej wody, olej oraz kilka kropli maggi. Przyprawić solą i pieprzem. Szalotkę obrać i drobniutko posiekać.
  • ■ Tatar rozsmarować na kromce chleba. Oprószyć szalotką oraz natką. Podawać z korniszonem, ew. z żółtkiem.

Kalorie: 410


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: