Kanapka z krewetkami

Przepis na kanapkę "Szwed"

Dodany przez:

Kanapka z krewetkami

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • żółtko
  • czubata łyżka musztardy
  • 100 ml oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 dag tłustego białego sera
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki soku z limetki
  • łyżka oliwy
  • opakowanie dużych, różowych, mrożonych krewetek
  • 4 okrągłe pełnoziarniste bułki
  • szczypiorek
  • kilka liści sałaty
  • ogórek
  • 2 jajka na twardo

Przygotowanie

  1. Żółtko i musztardę miksujemy przez 3 min, w międzyczasie dodajemy po kropli olej. Dodajemy posiekany czosnek, biały ser, dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sok z limetki ucieramy z oliwą
  2. i szczyptą soli i pieprzu; polewamy krewetki, odstawiamy na 5 min. Bułki przecinamy na połówki, smarujemy przygotowanym czosnkowym sosem serowym, posypujemy posiekanym szczypiorem, nakładamy liście
  3. sałaty, krewetki, plasterki ogórka i jajka na twardo, składamy.
przekąska kolacja krewetki kanapki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze