Kanapka z krewetkami

Przepis na kanapkę "Szwed"

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

jajka na twardo kanapki przekąski

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 182 głosów)

Składniki:

  • żółtko
  • czubata łyżka musztardy
  • 100 ml oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 25 dag tłustego białego sera
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki soku z limetki
  • łyżka oliwy
  • opakowanie dużych, różowych, mrożonych krewetek
  • 4 okrągłe pełnoziarniste bułki
  • szczypiorek
  • kilka liści sałaty
  • ogórek
  • 2 jajka na twardo

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kanapka z krewetkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żółtko i musztardę miksujemy przez 3 min, w międzyczasie dodajemy po kropli olej. Dodajemy posiekany czosnek, biały ser, dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sok z limetki ucieramy z oliwą
  • i szczyptą soli i pieprzu
  • polewamy krewetki, odstawiamy na 5 min. Bułki przecinamy na połówki, smarujemy przygotowanym czosnkowym sosem serowym, posypujemy posiekanym szczypiorem, nakładamy liście
  • sałaty, krewetki, plasterki ogórka i jajka na twardo, składamy.

Porady

Zobacz też: Sałatka z arbuzem, melonem i krewetkami


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy