Ogórkowe miseczki z tatarem

Ocena:

4.53 (176)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
  • łatwy

Ogórkowe miseczki z tatarem

Składniki:

  • polędwica wołowa  250 g

  • limonka  1 szt.

  • awokado  1 szt.

  • olej z pestek winogron  20 ml

  • papryka chili  1 szt.

  • ogórek  1 szt.

  • kolendra  2 łyżki stołowe

  • sól morska  5 g

  • korzeń imbiru  5 g

Ogórkowe miseczki z tatarem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Ogórek: obieramy, tworząc wzorki, po czym kroimy w plastry o grubości ok. 3 cm. Z każdego kawałka wyjmujemy trochę pestek, uważając, by nie uszkodzić dna. Tworzymy w ten sposób małą miseczkę.

  • Krok 2:

    Mięso: siekamy i mieszamy z miąższem awokado, a także pokrojoną w drobną kostkę papryką, startym korzeniem imbiru, posiekaną kolendrą i olejem. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki i solą morską.

  • Krok 3:

    Ogórkowe miseczki: napełniamy farszem. Podajemy natychmiast.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne