4.53 (176)
Ogórkowe miseczki z tatarem
polędwica wołowa 250 g
limonka 1 szt.
awokado 1 szt.
olej z pestek winogron 20 ml
papryka chili 1 szt.
ogórek 1 szt.
kolendra 2 łyżki stołowe
sól morska 5 g
korzeń imbiru 5 g
Ogórek: obieramy, tworząc wzorki, po czym kroimy w plastry o grubości ok. 3 cm. Z każdego kawałka wyjmujemy trochę pestek, uważając, by nie uszkodzić dna. Tworzymy w ten sposób małą miseczkę.
Mięso: siekamy i mieszamy z miąższem awokado, a także pokrojoną w drobną kostkę papryką, startym korzeniem imbiru, posiekaną kolendrą i olejem. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki i solą morską.
Ogórkowe miseczki: napełniamy farszem. Podajemy natychmiast.