Sałatka z arbuzem, melonem i krewetkami

Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, melonem i krewetkami. Całość podana w miseczce z melona. Idealna propozycja na letni lunch lub przystawkę na przyjęcie w ogrodzie.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

sałatki

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.53 z 146 głosów)

Sałatka z arbuzem, melonem i krewetkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Melon przecinamy na pół, arbuz obieramy ze skóry, usuwamy pestki, oba miąższe wycinamy w kulki albo w kostkę.

  • 2.

    Krewetki smażymy na maśle z dodatkiem czosnku. Lekko studzimy.

  • 3.

    Cebulę kroimy w cienkie krążki, liście mięty i bazylii siekamy. Łączymy z przygotowanymi owocami i krewetkami.

  • 4.

    Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.

  • 5.

    Całość obficie oblewamy sosem. Podajemy w połówkach melona.

    Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2017.

Porady

Zobacz też: Sałatka z arbuzem, fetą, oliwkami i rukolą

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy