Orzeźwiająca sałatka z arbuzem, melonem i krewetkami. Całość podana w miseczce z melona. Idealna propozycja na letni lunch lub przystawkę na przyjęcie w ogrodzie.
Fot. Artur Rogalski, Stylizacja: Anna Borowska
(średnia 4.53 z 146 głosów)
Melon przecinamy na pół, arbuz obieramy ze skóry, usuwamy pestki, oba miąższe wycinamy w kulki albo w kostkę.
Krewetki smażymy na maśle z dodatkiem czosnku. Lekko studzimy.
Cebulę kroimy w cienkie krążki, liście mięty i bazylii siekamy. Łączymy z przygotowanymi owocami i krewetkami.
Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
Całość obficie oblewamy sosem. Podajemy w połówkach melona.
Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2017.
sałatki - zobacz inne inspiracjePorady
Zobacz też: Sałatka z arbuzem, fetą, oliwkami i rukolą
Komentarze