Jajka w skorupkach faszerowane

Dodany przez:

Na zimno

Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 cebula średniej wielkości
  • pęczek posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki majonezu Pomorski Extra Ocetix
  • olej lub masło do smażenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Cebulę oczyścić , pokroić w kostkę.
  3. .. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć aż się zarumieni.
  4. Doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie smażyć jeszcze przez około 7 minut. Pod koniec smażenia dodać posiekany koperek.
  5. Po przestudzeniu dodać 2 łyżeczki majonezu Pomorski Extra Ocetix, po czym dokładnie wymieszać.
  6. Przestudzone jajka przekroić nożem wzdłuż w skorupce. Następnie wydrążyć je ze środka za pomocą łyżki stołowej. Należy zrobić to bardzo delikatnie, by skorupka nie pękła. Jajka posiekać na drobno i przełożyć do pozostałych składników.
  7. Dodać 2 łyżeczki majonezu i dokładnie wymieszać.
  8. Farsz nakładać w puste skorupki jajek.

Wskazówki

Wytwórnia Octu i Majonezu „Ocetix” Sp. z o.o. wprowadziła na rynek majonez pomorski extra, który jest produkowany według tradycyjnej receptury z użyciem najwyższej jakości surowców. Dzięki niemu sałatki i śledzie, a w szczególności jajka będą smakowały wyśmienicie. Jego konsystencja i delikatny smak pozwala również na zastosowanie, jako element dekoracyjny różnych potraw. Polecamy na świąteczny stół.

Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze