Jajecznica z pesto

Jajecznica z pesto bazyliowym to ciekawa wariacja na temat klasycznego przepisu. Niepozorny ziołowy dodatek całkowicie odmieni Wasze śniadanie, a wystarczy położyć go na usmażonych już jajkach. To także świetny pomysł na pożywny i aromatyczny posiłek na diecie keto. Podajcie go na dobry początek dnia, brunch lub przystawkę. Jajecznica z pesto z pewnością oczaruje Was swoją prostotą. 

dodany przez: Apetit

dania główne jajecznica przystawki

Czas przygotowania:
10min.
Kalorie:
320 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Jajecznica z pesto - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Jajecznica: rozpuszczamy masło na patelni. Podsmażamy na nim czosnek. Wbijamy jajka. Doprawiamy je solą i pieprzem. Pozwalamy im się ściąć, a po dwóch minutach mieszamy je drewnianą łyżką, żeby utworzyły się większe żółto-białe grudki.

  • 2.

    Pesto bazyliowe: umieszczamy na jajecznicy. Zdejmujemy patelnię z ognia, zanim jajka staną się gumowate.

  • 3.

    Podanie: jajecznica z pesto najlepiej smakuje jedzona bezpośrednio z patelni, ze świeżym lub podpieczonym chlebem.

    Źródło: serwis partnerski Apetitonline.cz, https://www.apetitonline.cz/recept/michana-vajicka-s-pestem  

Kalorie: 320

Węglowodany: 4

Tłuszcz: 26

Błonnik: 0.5

Białko: 16

Tłuszcz nasycony: 8

Cukier: 1

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy