Indyk w orzeszkach ziemnych

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 410 kcal

dania mięsne

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
410 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 191 głosów)

Składniki:

  • 60 dag filetu z piersi indyka
  • 15 dag orzeszków ziemnych
  • 3 białka
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Filet umyć, osuszyć, pokroić na sznycle, oprószyć solą i pieprzem, lekko rozbić dłonią.
  • Białka ubić na sztywno, wsypać mąkę, przyprawić pieprzem, wymieszać. Orzeszki posiekać.
  • Sznycle zanurzać w pianie, a następnie obtaczać w orzeszkach. Wkładać na rozgrzany olej i smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ryżem na sypko.

Kalorie: 410

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy