Indyk w orzeszkach ziemnych

Przygotowanie: 25 minut Porcja: 410 kcal

Dodany przez:

Indyk w orzeszkach ziemnych

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
410 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 60 dag filetu z piersi indyka
  • 15 dag orzeszków ziemnych
  • 3 białka
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Filet umyć, osuszyć, pokroić na sznycle, oprószyć solą i pieprzem, lekko rozbić dłonią.
  2. Białka ubić na sztywno, wsypać mąkę, przyprawić pieprzem, wymieszać. Orzeszki posiekać.
  3. Sznycle zanurzać w pianie, a następnie obtaczać w orzeszkach. Wkładać na rozgrzany olej i smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ryżem na sypko.
mięso obiad indyk orzeszki ziemne filet z indyka kotlet panierowany kotlet z indyka smażony indyk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze