Ekspresowy burger śnaidaniowy

Ocena:

4.52 (151)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Kanapka z kiełbasą i jajkiem na ciepło

Składniki:

  • 4 bardzo grube plastry szerokiej kiełbasy typu szynkowa
  • 4 okrągłe bułki z sezamem
  • masło
  • 4 jajka
  • musztarda
  • smażona cebula
  • garść pokruszonych chipsów paprykowych lub o smaku zielonej cebulki
  • kilka liści sałaty rzymskiej
  • pomidor
  • dymka ze szczypiorem

Ekspresowy burger śnaidaniowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kiełbasę smażymy na chrupiąco na patelni grillowej, obok podgrzewamy połówki bułek, osobno smażymy na maśle sadzone jajka. Bułki smarujemy musztardą, posypujemy smażoną cebulą z chipsami, przykrywamy sałatą, dajemy plaster kiełbasy, gruby plaster pomidora, jajko sadzone, trochę plasterków dymki ze szczypiorem, ponownie posypujemy smażoną cebulą z chipsami, składamy burgery.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne