Burger z tofu

Ocena:

4.55 (164)

  • 20 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 20 minut Smażenie: 8–10 minut Porcja: 335 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • marchewka
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki pasty curry
  • łyżeczka pasty pomidorowej
  • opakowanie tofu (30 dag)
  • 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 2 płaskie łyżki siekanych orzechów laskowych
  • łyżka białej mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 4 bułki typu ciabatta
  • po 4 łyżki majonezu i keczupu
  • liście botwiny lub sałaty
  • sól
  • pieprz

Burger z tofu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewkę
  • cebulę i czosnek obrać
  • posiekać
  • zeszklić na łyżce oleju. Dodać pasty
  • podsmażyć.
  • Tofu rozdrobnić
  • wymieszać z warzywami
  • mąką pełnoziarnistą i orzechami. Przyprawić
  • wyrobić. Uformować cztery burgery. Każdy delikatnie oprószyć białą mąką.
  • Kotlety smażyć na pozostałym oleju po 3–4 min z każdej strony. Osączyć na papierze kuchennym.
  • Wkładać po jednym burgerze do przekrojonych i lekko podpieczonych ciabatek razem z liśćmi botwiny
  • keczupem i majonezem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne