Szarpana wieprzowina to sposób na wydobycie z mięsa wyjątkowego smaku i aromatu. Tak przygotowaną wieprzowinę warto dodać do burgera. W połączeniu z ogórkiem kiszonym i białą kapustą będzie pyszny!
Zdjęcia i stylizacja: Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz, gotowaniezpasja.pl
(średnia 4.46 z 200 głosów)
Porady
- Domowy burger to przede wszystkim dobre mięso, ale ważne jest też pieczywo. Wybierzmy maślaną brioszkę, ciabattę lub po prostu świeżą, pyszną kajzerkę.
- Do burgerów warto podać frytki z ziemniaków lub batatów, a nawet z selera czy cukinii! Świetnie sprawdzą się też krążki cebulowe lub chipsy.
- Wystarczy jajko, olej, ocet, sól i pieprz, aby wyczarować domowy majonez, idealny do burgera.
Zobacz przepis na: uniwersalne bułki hamburgerów
Komentarze