Galantyna z kurczaka

Łatwa ,tania i efektowna przekąska - spróbój i oceń.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 kurczak
  • 4 jaja
  • pietruszka nać
  • sól, pieprz
  • papryka słodka
  • imbir

Przygotowanie

  1. Z kurczaka zdjąć skóre w całośći, następnie mięso obrać z kości i zmielić ale fileta nie mielimy. Doprawić do smaku dodać pokrojoną natkę pieruszki. Usmażyć 2 omlety pokroić w kostkę i połączyć z mięsem. Na rozłożoną skórę rozsmarować farsz, na środku rozłożyć doprawione filety- zwinąć. Tak zrobioną roladę sznurujemy. Ja piekę w 170 stopniach 1h 15min. , lecz można również ugotować galantynę w rosole- tylko że trzeba roladę zawinąć w płótno i gotować około 40 minut, po czym zostawić do ostygnięcia. Kroimy na porcję i dekorujemy wg uznania, następnie polewamy cieńko żelatyną.
  2. Można do farszu dodać paprykę konserwową pokrojoną, a omlet zamiast kroić położyć na farsz , a na omlet filet i wtedy zawijamy.
kurczak mięso obiad przekąska Omlet
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze