Faszerowane jaja z wedzonym łososiem

Proste, szybkie jajeczka z nadzieniem. Ladnie udekorowane, zachecaja do skosztowania.

Dodany przez:

Faszerowane jaja z wedzonym łososiem

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
16 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 8 ugotowanych na twardo jaj,
  • 100g wedzonego łososia,
  • 2 lyzki majonezu,
  • 6 lyzeczek miękkiego masla,
  • lyzka koniaku (niekoniecznie),
  • sól, pieprz, papryka.

Przygotowanie

  1. Jaja obrac ostrożnie ze skorupek i przekroic wzdłuż na pól. Wyjac żółtka i zmiksowac je z majonezem, miękkim maslem, koniakiem i przyprawami. Łososia drobniutko pokroic i wymieszac z masa zóltkowa. Dobrze doprawic, można dodac musztarde, keczup lub posiekany drobno koper. Faszerujemy obficie bialka, masa zóltkowa i dekorujemy łososiem i zielenina wedle uznania. Schladzamy przez godzine i przechowujemy w lodówce, pod przykryciem. Podajemy na lisciach salaty.
jajka przekąska majonez łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze