Egzotyczna sałatka owocowa

Ekspresowa, kolorowa i smakowita egzotyczna sałatka owocowa. Najlepiej smakuje z dodatkiem jadalnych kwiatów - podkreślą smak owoców i pięknie udekorują sałatkę

Czas przygotowania:
5 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 161 głosów)

Składniki:

  • owoc mango, dojrzały
  • czerwony grejpfrut
  • puszka owocowej mieszanki koktajlowej
  • sos: 2 łyżki płynnego miodu
  • 4 łyżki soku z grejpfruta
  • do dekoracji: kwiaty hiacynta, bratka, prymuli i stokrotek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mango nacinamy wzdłuż dokoła do samej pestki i pomagając sobie nożem, rozdzielamy połówki. Miąższ nacinamy w kratkę, po czym skórkę wywijamy i kładziemy na talerzu. Na wierzch wykładamy osączoną mieszankę owocową z puszki. Miód mieszamy z sokiem, polewamy owoce. Dekorujemy kwiatkami.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 5/2018

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy