Egzotyczna sałatka owocowa

Ekspresowa, kolorowa i smakowita egzotyczna sałatka owocowa. Najlepiej smakuje z dodatkiem jadalnych kwiatów - podkreślą smak owoców i pięknie udekorują sałatkę

Dodany przez:

Owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • owoc mango, dojrzały
  • czerwony grejpfrut
  • puszka owocowej mieszanki koktajlowej
  • sos: 2 łyżki płynnego miodu
  • 4 łyżki soku z grejpfruta
  • do dekoracji: kwiaty hiacynta, bratka, prymuli i stokrotek

Przygotowanie

  1. Mango nacinamy wzdłuż dokoła do samej pestki i pomagając sobie nożem, rozdzielamy połówki. Miąższ nacinamy w kratkę, po czym skórkę wywijamy i kładziemy na talerzu. Na wierzch wykładamy osączoną mieszankę owocową z puszki. Miód mieszamy z sokiem, polewamy owoce. Dekorujemy kwiatkami.
  2. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 5/2018
mango sałatka owocowa owoce egzotyczne jadalne kwiaty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze