domowy ser żółty

ser domowy jest naprawde dobry,ma nieco inny smak niz ze sklepu ale polecam.

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

Składniki

  • 1litr mleka
  • 1kg.białego sera
  • 1 łyzka soli
  • 2 łyzki sody oczyszczonej
  • 2 jajka roztrzepane
  • 5 gag.masła

Przygotowanie

  1. mleko ugotowac,wrzucic ser do mleka,powoli mieszajac dodac 1 lyzke solii gotowac ok.25-30minut.przecedzic przez sito (kilka razy)dac z powrotem do garnka i smarzyc na wolnym ogniu dodajac masło,sode oczyszczona i jajka,gotowac 10 minut.zdjac z ognia i wyrobic energicznie i włozyc do butelki plastikowej po oranzadzie obcinajac wierzchołej butelki.zostawic do nastepnego dnia,Smacznego.
ser przekąska kolacja mleko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze