Domowe bounty

Domowe bounty - bajecznie kokosowe pralinki, z przepyszną mleczną czekoladą. Uwaga - używamy niesolonego masła!

dodany przez: Kulinarna Hania

Desery bounty batony

Czas przygotowania:
4godz. 20min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: Łatwy
Ocena:

(średnia 4.44 z 207 głosów)


Kroki przygotowania:

  • 1. W garnuszku podgrzewamy słodką śmietankę i dodajemy pokrojone w małą kostkę masło. Nie doprowadzamy do wrzenia, czekamy tylko aż masło się całkowicie rozpuści. Następnie ściągamy z ognia, wsypujemy cukier puder oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę nakładamy do foremki i wstawiamy do zamrażalnika na przynajmniej cztery godziny.
  • 2. Kiedy kokosowe czekoladki się zamrożą, rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Dokładnie obtaczamy w mlecznej czekoladzie i układamy na papierze do pieczenia. Pozostawiamy do zastygnięcia. Kiedy czekolada stwardnieje, a wnętrze nabierze pokojowej możemy cieszyć się pysznym, domowym batonikiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy