Domowa przyprawa do ciasta dyniowego jest idealna nie tylko do dyniowych muffinek i babeczek. Nadaje się też do wypieku pierniczków, korzennych ciastek, a także do przyrządzenia rozgrzewającej kawy. Warto ją zrobić wcześniej i przetrzymywać w szklanym pojemniku. Dzięki niej każde ciasto zyska świąteczną nutę, a poranna owsianka będzie nas przyjemnie rozgrzewała.
www.bbcgoodfood.com
(średnia 0 z 0 głosów)
Rozdrabnianie: w młynku do mielenia kawy mielimy na drobno goździki. Na tarce ścieramy gałkę muszkatołową.
Dodawanie składników: do pojemnika lub słoika wsypujemy: cukier, cynamon, goździki, imbir i startą gałkę muszkatołową. Wszystkie składniki mieszamy dobrze ze sobą poprzez zamknięcie pojemnika i jego potrząsanie.
Przechowywanie: składniki trzymamy w chłodnym, ciemnym miejscu do trzech miesięcy. Używamy do wypieków, deserów oraz napojów.
Źródło: serwis partnerski BBCgoodfood.com, https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pumpkin-spice
Kalorie: 20
Węglowodany: 5
Błonnik: 0.1
Cukier: 5
Komentarze