Domowa przyprawa do ciasta dyniowego

Domowa przyprawa do ciasta dyniowego jest idealna nie tylko do dyniowych muffinek i babeczek. Nadaje się też do wypieku pierniczków, korzennych ciastek, a także do przyrządzenia rozgrzewającej kawy. Warto ją zrobić wcześniej i przetrzymywać w szklanym pojemniku. Dzięki niej każde  ciasto zyska świąteczną nutę, a poranna owsianka  będzie nas przyjemnie rozgrzewała. 



 

dodany przez: Anna Glover

dodatki

Czas przygotowania:
5min.
Kalorie:
20 kcal
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • mielenie

Sposób podania:

  • na zimno
  • na ciepło

Domowa przyprawa do ciasta dyniowego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.

    Rozdrabnianie: w młynku do mielenia kawy mielimy na drobno goździki. Na tarce ścieramy gałkę muszkatołową.

  • 2.

    Dodawanie składników: do pojemnika lub słoika wsypujemy: cukier, cynamon, goździki, imbir i startą gałkę muszkatołową. Wszystkie składniki mieszamy dobrze ze sobą poprzez zamknięcie pojemnika i jego potrząsanie. 

  • 3.

    Przechowywanie: składniki trzymamy w chłodnym, ciemnym miejscu do trzech miesięcy. Używamy do wypieków, deserów oraz napojów. 

    Źródło: serwis partnerski BBCgoodfood.com, https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pumpkin-spice

Kalorie: 20

Węglowodany: 5

Błonnik: 0.1

Cukier: 5

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy