Domowa chińszczyzna

Domowa chińszczyzna - prosty i szybki przepis na danie w azjatyckim stylu. Sekretem potrawy jest przyprawa 5 smaków - najlepiej zmieszać ją samodzielnie lub kupić produkt z dobrym składem. Domowa chińszczyzna może być podawana z ryżem ugotowanym na sypko lub makaronem ryżowym.

dania mięsne

Czas przygotowania:
35 min.
Kalorie:
240.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.54 z 202 głosów)

Kroki wykonania:

  • Pierś kurczaka pociąć na cienkie paski, wymieszać z sosem sojowym, usmażyć na oleju. Przełożyć do miski. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić na cienkie paski.
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Marchewki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Imbir obrać i posiekać. Różyczki kalafiora, fasolkę i marchewkę zblanszować, osączyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka.
  • Na tłuszczu pozostałym po smażeniu kurczaka podsmażyć cebulę i imbir, dodać pozostałe jarzyny. Smażyć, mieszając, 3 minuty. Dołożyć mięso, podlać bulionem, smażyć kolejne 3 minuty. Doprawić przyprawą 5 smaków. Podawać gorące, z makaronem sojowym lub ryżowym.;

Kalorie: 240.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy