Devolay z piersi kurczaka

Kotlet devolay to sposób na przygotowanie kurczaka w inny sposób , niż zwykłe kotlety z panierką .

Dodany przez:

Devolay z piersi kurczaka

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
180 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.61 z 61 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koperku
  • 4 łyżeczki masła
  • 3 jajka do panierki
  • bułka tarta i mąka
  • ok. 100 g sera żółtego w kawałkach
  • sól , pieprz, papryka ostra mielona

Przygotowanie

  1. Najpierw należy zeszklic drobno pokrojony czosnek. Następnie piersi myjemy, osuszamy , kroimy na 4 części wzdłuż i ostrożnie tłuczemy przez folię spożywczą ,aby pierś sie nie rozpadła i nie porobiły się dziury. Doprawiamy filety solą, pieprzem i papryką mieloną do smaku.
  2. Ser pokroic na grube paski , koperek drobno posiekac i po kolei , na 4 przygotowane filety nakładac po porcji sera żółtego , masło z czosnkiem i koperek. Zwijac od najszerszej części fileta. Trzeba tą czynnośc zrobic dośc zwarcie , aby podczas smażenia kotlet sie nie rozpadł. Przed smażeniem obtoczyc w jajku i w mące i smażyc na rozgrzanym oleju , do czasu az zarumienią sie na złoty kolor.
  3. Smacznego.
Śniadanie mięso warzywa obiad przekąska kolacja zapiekanka tortilla piersi z kurczaka devolay
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze