Danie chińskie

Pyszne sycące danie. Łatwe do przygotowania.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • pół kilo mięsa mielonego z indyka
  • 5 pieczarek
  • mieszanka warzywna "chińska"
  • sos ostry z TaoTao
  • fix do potraw chińskich
  • Kasza kuskus błyskawiczna
  • bulion z kostki

Przygotowanie

  1. Mięso wyłożyć do rondla podlac lekko wodą i dodać ok 3 łyżki sosu taotao. Dusić ok 10 minut. Dodac obrane i pokrojone (dowolnie) pieczarki i mieszankę warzywną. Dusić az warzywa zmiękną. Rozrobić pół fixa do potraw chińskich i zalac mięso z warzywami. Dusić ok 5 minut.
  2. Podawac z kaszą kuskus przygotowaną w bulionie.
mięso warzywa obiad przekąska kolacja mięso mielone kus-kus
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze