Danie chińskie

Pyszne sycące danie. Łatwe do przygotowania.

dania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Kalorie:
200 kcal
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 144 głosów)

Składniki:

  • pół kilo mięsa mielonego z indyka
  • 5 pieczarek
  • mieszanka warzywna "chińska"
  • sos ostry z TaoTao
  • fix do potraw chińskich
  • Kasza kuskus błyskawiczna
  • bulion z kostki

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso wyłożyć do rondla podlac lekko wodą i dodać ok 3 łyżki sosu taotao. Dusić ok 10 minut. Dodac obrane i pokrojone (dowolnie) pieczarki i mieszankę warzywną. Dusić az warzywa zmiękną. Rozrobić pół fixa do potraw chińskich i zalac mięso z warzywami. Dusić ok 5 minut.
  • Podawac z kaszą kuskus przygotowaną w bulionie.

Kalorie: 200

Porady

Zobacz też: kuchnia chińska w wersji fushion - recenzja

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy