Danie lekkostrawne

Pyszne danie obiadowe.

Dodany przez:

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.29 z 7 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 5 jaj
  • oliwa z oliwek
  • majonez
  • koperek
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obrać i ugotować, fasolkę szparagową ugotować w słonej wodzie z dodatkiem oliwy. Jaja zagotować na twardo.
  2. 2. Ziemniaki i jaja pokroić w grubą kostkę, fasolkę na kawałki. Wszystko ułożyć na talerzu. Posypać posiekanym koperkiem i pietruszką, przyprawić solą i pieprzem, polać oliwą i łyżeczką majonezu.
Śniadanie warzywa jajka obiad przekąska kolacja dla dzieci ziemniaki fasolka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze