Danie lekkostrawne

Pyszne danie obiadowe.

Dania głównePrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 160 głosów)

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
  • 0,5 kg fasolki szparagowej
  • 5 jaj
  • oliwa z oliwek
  • majonez
  • koperek
  • pietruszka
  • sól
  • pieprz

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować, fasolkę szparagową ugotować w słonej wodzie z dodatkiem oliwy. Jaja zagotować na twardo.
  • 2. Ziemniaki i jaja pokroić w grubą kostkę, fasolkę na kawałki. Wszystko ułożyć na talerzu. Posypać posiekanym koperkiem i pietruszką, przyprawić solą i pieprzem, polać oliwą i łyżeczką majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy