Danie z zupki chińskiej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Makaron z zupki chińskiej wsyp do miski i zalej wrzątkiem. Naczynie przykryj małym talerzykiem na ok. 3 minuty. W między czasie pokrój pierś z kurczaka w kostkę. W małej miseczce przyrządź marynatę do mięsa. Do 4 łyżeczek przecieru pomidorowego dodaj 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku, przyprawkę z zupki chińskiej oraz łyżeczkę wody, a następnie całość dokładnie wymieszaj. Do marynaty wrzuć pierś z kurczaka i po wymieszaniu podsmaż mięso na rozgrzanej patelni. Makaron odcedź w durszlaku i odstaw na bok. W między czasie pokrój por, cukinie lub inny dowolny składnik jaki chcemy dodać do naszego dania. Gdy kurczak jest już usmażony dodaj wybrane przez Ciebie składniki i całość duś przez ok. 5 minut. Następnie dodaj makaron i całość dokładnie wymieszaj. Gotowe danie nałóż na talerz.
Komentarze