Szybkie i najprostsze ciasto czekoladowe na świecie, wilgotne w środku a na wierzchu chrupiące :)
Składniki:
2 szkanki MĄKI,
0,5 szklanki CUKRU,
4 stołowe łyzki KAKAO,
2 czubate łyżeczki SODY lub PROSZKU DO PIECZENIA, co kto ma :),
szczypta SOLI,
8 łyzek stołowych OLEJU,
0,5 łyzeczki AROMATU WANILIOWEGO,
2 łyżki OCTU,
2 szklanki zimnej wody- ale radzę najpierw wlać półtorej i obserwować rezultaty :)
Ciasto czekoladowe bez jajek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Wymieszać wszystkie suche składniki, zrobić 3 wgłębienia. Do jednego wlać olej, następnie wanilię i ocet. Wlać wodę i mieszać aż do zgęstnienia. Musi mieć konsystencję jak na naleśniki, jeśli to ciasto chcą upiec faceci to musi mieć konsystencję gęstej śmietany :) Wylać do okrągłej formy i piec w 180 stopniach około 30 minut (dotąd aż nie będzie mokre w środku). Podawać z owocami, przełożyć dżemem, lub samo do kawy. I palce lizać!!! Smacznego!