CIASTO CZEKOLADOWE BEZ JAJEK

Szybkie i najprostsze ciasto czekoladowe na świecie, wilgotne w środku a na wierzchu chrupiące :)

ciasto czekoladoweDeseryPrzekąski

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.12 z 248 głosów)

Składniki:

  • 2 szkanki MĄKI,
  • 0,5 szklanki CUKRU,
  • 4 stołowe łyzki KAKAO,
  • 2 czubate łyżeczki SODY lub PROSZKU DO PIECZENIA, co kto ma :),
  • szczypta SOLI,
  • 8 łyzek stołowych OLEJU,
  • 0,5 łyzeczki AROMATU WANILIOWEGO,
  • 2 łyżki OCTU,
  • 2 szklanki zimnej wody- ale radzę najpierw wlać półtorej i obserwować rezultaty :)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Wymieszać wszystkie suche składniki, zrobić 3 wgłębienia. Do jednego wlać olej, następnie wanilię i ocet. Wlać wodę i mieszać aż do zgęstnienia. Musi mieć konsystencję jak na naleśniki, jeśli to ciasto chcą upiec faceci to musi mieć konsystencję gęstej śmietany :) Wylać do okrągłej formy i piec w 180 stopniach około 30 minut (dotąd aż nie będzie mokre w środku). Podawać z owocami, przełożyć dżemem, lub samo do kawy. I palce lizać!!! Smacznego!

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy