Chrust na piwie bardzo szybki

Ocena:

4.4 (187)

  • 45 min.
  • dla 5 osób
  • średni

Szybki smaczny chrust na piwie - ten przepis zawsze mi się udaje!

Składniki:

  • 2 czubate szklanki mąki(pojemność.250 gram)
  • 5 żółtek
  • 1/2 szklanki piwa
  • szczypta soli
  • cukier puder z wanilią do posypania
  • Olej do smażenia

Chrust na piwie bardzo szybki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Przesiać mąkę do miseczki, dodać szczyptę soli, piwo i żółtka, zagnieść szybko ciasto. Odstawić na 10 min, żeby odpoczęło. Ciąć paski,każdy pasek przecinać na 3 części, po środku robić małe przecięcia, wywijać faworki. Smażyć na małym ogniu, na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na jasno złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku,posypać pudrem z wanilią. Smacznego.

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne