Chrust na piwie bardzo szybki

Szybki smaczny chrust,polecam.

Dodany przez:

Chrust na piwie bardzo szybki

Pączki, racuchy i faworki

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 3.78 z 18 głosów)

Składniki

  • 2 czubate szklanki mąki(pojemność.250 gram)
  • 5 żółtek
  • 1/2 szklanki piwa
  • szczypta soli
  • cukier puder z wanilią do posypania
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Przesiać mąkę do miseczki,dodać szczyptę soli,piwo i żółtka,zagnieść szybko ciasto, Odstawić na 10 min,żeby odpoczęło. Ciąć paski,każdy pasek przecinać na 3 części,po środku robić małe przecięcia,wywijać faworki. Smażyć na małym ogniu,na dobrze rozgrzanym tłuszczu na jasno złoty kolor Odsączyć na papierowym ręczniku,posypać pudrem z wanilią.
  2. Smacznego.
jajka deser piwo chrust
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze