Chrust na piwie bardzo szybki

Szybki smaczny chrust na piwie - ten przepis zawsze mi się udaje!

dodany przez: Anullka anullka

desery faworki Przekąski na zimno

Czas przygotowania:
45min.
Poziom trudności: średni
Ocena:

(średnia 4.4 z 187 głosów)

Składniki:

  • 2 czubate szklanki mąki(pojemność.250 gram)
  • 5 żółtek
  • 1/2 szklanki piwa
  • szczypta soli
  • cukier puder z wanilią do posypania
  • Olej do smażenia

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na zimno

Posiłek:

Chrust na piwie bardzo szybki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Przesiać mąkę do miseczki, dodać szczyptę soli, piwo i żółtka, zagnieść szybko ciasto. Odstawić na 10 min, żeby odpoczęło. Ciąć paski,każdy pasek przecinać na 3 części, po środku robić małe przecięcia, wywijać faworki. Smażyć na małym ogniu, na dobrze rozgrzanym tłuszczu, na jasno złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku,posypać pudrem z wanilią. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: