Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą

Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą to lekki, kremowy i orzeźwiający posiłek na upalne dni. Wypróbuj przepis na chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą podczas rodzinnego obiadu.

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

chłodnik

Czas przygotowania:
20min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Poziom trudności: łatwy
Ocena:

(średnia 4.55 z 179 głosów)

Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Granaty otwieramy, aby wydobyć nasiona. 2 łyżki nasion odkładamy, resztę przelewamy na sitku wodą. Opłukane wkładamy do blendera i miksujemy przez 5 minut na wysokich obrotach. Pulpę przecieramy. Uzyskany sok filtrujemy przez sito i z powrotem wkładamy do miski miksera.
  • 2. Dodajemy mleko kokosowe, cukier i wodę różaną. Mieszamy, aby uzyskać jednorodną mieszaninę. Rozlewamy do miseczek dodajemy odłożone nasiona granatu i wstawiamy do lodówki co najmniej na 1 godz. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej mięty.

Porady

Zobacz: krem z fety i konfitury z pomidorów z czosnkiem


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy