Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą

Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą to lekki, kremowy i orzeźwiający posiłek na upalne dni. Wypróbuj przepis na chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą podczas rodzinnego obiadu.

chłodnik

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 6 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 179 głosów)

Składniki:

  • 4 owoce granatu
  • 500 ml mleka kokosowego
  • 125 g cukru
  • łyżka wody różanej
  • pół pęczka świeżej mięty

Kroki wykonania:

  • Granaty otwieramy
  • aby wydobyć nasiona. 2 łyżki nasion odkładamy
  • resztę przelewamy na sitku wodą. Opłukane wkładamy do blendera i miksujemy przez 5 min na wysokich obrotach. Pulpę przecieramy. Uzyskany sok filtrujemy przez sito i z powrotem wkładamy do miski miksera.
  • Dodajemy mleko kokosowe
  • cukier i wodę różaną. Mieszamy
  • aby uzyskać jednorodną mieszaninę. Rozlewamy do miseczek
  • dodajemy odłożone nasiona granatu i wstawiamy do lodówki co najmniej na 1 godz. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej mięty.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2018.

Porady

Zobacz: krem z fety i konfitury z pomidorów z czosnkiem

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy