Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą

Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą to lekki, kremowy i orzeźwiający posiłek na upalne dni. Wypróbuj przepis na chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą podczas rodzinnego obiadu.

Dodany przez:

Chłodnik

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4 owoce granatu
  • 500 ml mleka kokosowego
  • 125 g cukru
  • łyżka wody różanej
  • pół pęczka świeżej mięty

Przygotowanie

  1. Granaty otwieramy, aby wydobyć nasiona. 2 łyżki nasion odkładamy, resztę przelewamy na sitku wodą. Opłukane wkładamy do blendera i miksujemy przez 5 min na wysokich obrotach. Pulpę przecieramy. Uzyskany sok filtrujemy przez sito i z powrotem wkładamy do miski miksera.
  2. Dodajemy mleko kokosowe, cukier i wodę różaną. Mieszamy, aby uzyskać jednorodną mieszaninę. Rozlewamy do miseczek, dodajemy odłożone nasiona granatu i wstawiamy do lodówki co najmniej na 1 godz. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej mięty.
  3. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 8/2018.
mięta granat
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy