Chipsy z jarmużu

Chrupiące i zielone chipsy z jarmużu. Zdrowsza alternatywa dla gotowych przekąsek. Chipsy z jarmużu są banalne do przygotowania, a ich smak zaskoczy dużych i małych smakoszy. Chipsy z jarmużu to hit!

Ocena:

(średnia 4.51 z 199 głosów)

Składniki:


  • liście jarmużu
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz
    chili w proszku

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Chipsy z jarmużu to pyszna i zdrowa alternatywa dla słonych przekąsek. Są szybkie i proste w przygotowaniu. Ten wegetariański kąsek doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

    Jarmuż polej oliwą, dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj. Rozłóż liście na blaszce tak, aby nie nakładały się jedne na drugie. Wstaw do piekarnika nastawionego na 150 stopni przez 3-5 min.

     

Porady

Zobacz też: Lazania wegetariańska z jarmużem, brokułami i marchewką

Notka redakcyjna

Domowe chipsy z jarmużu możemy podać nie tylko jako przekąskę. Mogą być oryginalnym i smakowitym dodatkiem do dań głównych - jeżeli połączymy chipsy z jarmużu z kremowym puree ziemniaczanym i aksamitnym sosem mięsnym otrzymamy doskonałą teksturę i smak obiadu. Chipsy z jarmużu największą popularnością cieszą się jednak wśród wegetarian i wegan - nic dziwnego - przepis na chipsy z jarmużu jest w pełni wegański!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy