Kotlet wieprzowy siekany :

Taki pośredni między mielonym a całym kotletem .Usmażony , a potem lekko duszony.

kotletydania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 176 głosów)

Składniki:

  • 30 dag mięsa od szynki chudego
  • 1 jajko
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz mielony
  • mąka
  • 1/3 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso posiekać bardzo drobno tasakiem . Cebule pokroić w piórka i zeszklić na 1 łyżce oleju – zdjąć z patelni. Połowę cebuli dodać z jajkiem do mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem .Uformować dwa spore kotlety .Obtoczyć je w mące . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety .Dołożyć masło i cebulkę .Wlać 1/3 szklanki wody i dusić kotlety pod przykryciem 15 minut .
  • Podawać z ziemniakami puree posypane natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy