Biszkoptowy omlet z jabłkiem

Lekki biszkoptowy omlet ze smażonymi jabłkami i cynamonem.

Deseryomlet

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.46 z 153 głosów)

Składniki:

  • 2 sztuki jajko
  • 2 łyżki mąka
  • 1 sztuka jabłko
  • cukier waniliowy
  • cynamom Prymat

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodać żółtka i cukier waniliowy i ubijać aż żółtka połączą się z białkami.
  • Dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
  • Na rozgrzanej patelni usmażyć omlet na jasno złoty kolor z obu stron.
  • Jabłko obrać i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnie dodać 1/2 łyżeczki cynamonu i cukier waniliowy ok. 1/2 opakowania całość smażyć aż jabłka zaczną się rozpadać można dodać 1 łyżkę wody jeśli jabłko nie jest soczyste.
  • Usmażone jabłko przełożyć na omlet, założyć druga częścią. Omlet posypać cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Czas przygotowania: 10 min.
Omlet biszkoptowy
szybko , smacznie

nietop22

Omlet biszkoptowy

Czas przygotowania: 10 min.
lekki i puszysty

MaraQja

Omlet biszkoptowy