Bananowe uderzenie - koktajl z grejpfrutem, melonem i imbirem

Lekki, pikantny i orzeźwiający, a przy tym sycący, jak to banan - koktajl w słonecznym kolorze.

Dodany przez:

Koktajle

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • cytryna
  • 4 żółte śliwki
  • biały grejpfrut
  • 50 dag żółtego melona
  • 2 banany
  • 2 cm korzenia imbiru

Przygotowanie

  1. Z cytryny wyciskamy sok. Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, usuwamy pestki, kroimy na ćwiartki.
  2. Grejpfruta obieramy, filetujemy. Melona obieramy, wyjmujemy pestki, miąższ kroimy na mniejsze kawałki. Banany obieramy, tniemy w plasterki. Imbir obieramy, kroimy.
  3. Miksujemy część składników, dokładamy resztę i miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji.
  4. Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 6/2017

Wskazówki

Zobacz też: pomelo - owoc wyjątkowy w kuchni

owoce banan koktajl melon
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze