Moje Gotowanie kwiecień 2021

Moje Gotowanie na kwiecień 2021 to propozycje aż 68 wiosennych przepisów. Wśród nich nie zabrakło jajek - król sezonu podawany jest u nas na kilka sposobów, nie zawsze w wersji faszerowanej. Spróbujcie! Tak samo jak wypróbujcie recepturę na domowy chrzan na 3 różne warianty smakowe. Swoje wielkanocne specjały polecają w tym numerze eksperci: Cristina Catese, Beata Śniechowska, Andrzej Polan i Robert Sowa. Co dokładnie gotują szefowie i co jeszcze znajduje się w numerze? Spis treści poniżej!

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Król sezonu -  Jajko na pyszny start. Symboliczne, ponadczasowe i uniwersalne, smakuje w każdej postaci. Zarówno solo, jak i w towarzystwie warzyw, serów bądź ryb, gotowane czy smażone – wspaniale rozpocznie wielkanocne ucztowanie

Na dwa kęsy - Zaostrzamy apetyt Pomysłowe przystawki w wersji mini będą wyrazem naszego kulinarnego kunsztu i zaspokoją najbardziej wysublimowane gusta

Szybko łatwo pysznie - Wiosenna dawka zdrowia Delikatne kiełki o lekko ostrym smaku to prawdziwy hit. Ten kolorowy miks składników odżywczych urozmaici dania, nadając im lekki, świeży charakter

Dania główne - Wyborne pieczyste W te święta na stołach prym wiodą mięsa, które doskonale czują się z owocami i warzywami. Wśród nich wyborna jagnięcina, soczysta wołowina oraz złocisty schab. Dzieła dopełnia wyśmienity pasztet

Trzy razy biała kiełbasa - Mięsny przysmak – tak każe obyczaj Podana klasycznie w żurku, zapiekana z jabłkami lub otulona ciastem – zawsze aromatyczna i pyszna

Po prostu zrób to! Domowy chrzan ma tę moc Tradycyjny dodatek do mięs, zup i sałatek najlepiej smakuje, gdy przyrządzimy go sami. Śmietankowy, buraczany lub z żurawiną – do wyboru, do koloru!

Do smaku - Kala namak – sól o zapachu jajka Wonne szaroróżowe kryształki sprawdzą się w daniach kuchni roślinnej

Sama słodycz - Wypieki kolorowe jak pisanki Bogato przystrojone delicje cieszą oczy i wybornie smakują. Rolady, babki, serniki, torty i ciasteczka wspaniale przywitają wiosnę i uświetnią każde spotkanie

Codziennie w dobrej formie -  Czy białko odchudza? Prawdy i mity na temat kontrowersyjnych diet, a także niezbędne informacje o aminokwasach

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:

Beata Śniechowska - Majonez klasyczny i wegański sojonez. Ukręcony samodzielnie, nawet ten bez jajek, jest najlepszy i najzdrowszy!

Robert Sowa - Rarytasy w wersji mini. Jajka przepiórcze – prawdziwa bomba wartości odżywczych – pięknie udekorują każde danie

Cristina Catese - La Pasqua – rzymska Wielkanoc Co podać na świąteczny stół, by wprowadzić do jadalni słoneczny, włoski klimat

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE: 

Rozmowa z Andrzejem Polanem - Szef kuchni opowiada o wielkanocnych tradycjach wyniesionych z domu rodzinnego i zdradza swój popisowy przepis na pieczoną białą kiełbasę

Świat na talerzu - Gruzja - Gościnna kraina obfitości

Przepisy z magazynu

Powiązane treści