Przepisy na jajka przepiórcze

19 przepisów

Jajka przepiórcze zaskakują wielkością i właściwościami odżywczymi. Łatwo rozpoznać je po niewielkich rozmiarach, małej gramaturze i charakterystycznych brązowych plamkach na skorupce. Jajka przepiórcze dostarczają łatwo przyswajalnego białka, ale są nieco bardziej kaloryczne niż jajka kurze - mają więcej tłuszczu. Są też zazwyczaj droższe niż najpopularniejsze jajka. Mimo to warto od czasu do czasu włączyć jajka przepiórcze do diety. Ponadto ten produkt to element, który pięknie prezentuje się na stole. Sprawdźcie nasze przepisy na jajka przepiórcze.

Przepisy w kolekcji Przepisy na jajka przepiórcze

Artykuły powiązane

jajka-skorupki
11.04.2020

Jak obrać szybko jajko? Sprawdź triki na jajka

Jak obrać szybko jajko? Kucharz Michał Toczyłowski podpowiada najprostszy trik. Posłuchajcie, co można zrobić ze skorupkami i jak pysznie podać jajka nie tylko na Wielkanoc.

jajka
10.04.2020

Oznaczenia jajek - kucharz radzi, na co zwracać uwagę i jak gotować jajka

Oznaczenie jajek wiele nam powie o ich jakości! Ciąg znaczków na jajku, a szczególnie pierwsza cyfra, to informacja, z jakiego rodzaju chowu pochodzi nabiał. Kucharz Michał Toczyłowski opowiedział na live'ie w cyklu "Kulinarny Chat mojegotowanie.pl" o tym, jak wybierać i gotować jajka. Te porady przydadzą się nie tylko na Wielkanoc!