Sos z żeberek

Ocena:

4.51 (160)

  • 50 min.
  • dla 5 osób
sos wyśmienity do ziemniaków lub kopytek

Składniki:

  • żeberka 70 dag
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 szt
  • mąka 2 łyzki
  • śmietana 200 ml 12%
  • czosnek 1 kostka
  • sól, pieprz

Sos z żeberek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Żeberka obsmażamy na oleju na rumiano, przekładamy do garnka dodając pietruszę i marchewkę. Pieczarki smażymy na maśle do odparowania wody, dokładamy do żeberek. Cebulke także podsmażmy i dokładamy do garnka.
  • Gotujemy do miękkości żeberek, wyjmujemy marchewke i kroimy ja w kostkę, następnie zaprawiamy maką, śmietana i doprawiamy do smaku czosnkiem, sola i pieprzem, dosypujemy koperek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne